Afzuigkap

Lijkt het alsof de afzuigkap de kooklucht niet meer goed wegzuigt of stinkt het in uw keuken? Controleer dan de afzuigkap.

Zorg voor een goede aansluiting
Om een verstopt afvoersysteem of een vet filter te voorkomen, dient de aansluiting van de afvoerkappen goed de zijn. Als een kap niet juist wordt opgehangen, krijgt u vieze luchtjes in huis en kan er zelfs brand ontstaan. Gebruik ook het liefst een metalen afvoerslang en geen plastic slang. De slang kan namelijk erg heet zijn en het plastic zou in combinatie met aangekoekt vet mogelijk vlam kunnen vatten.

Vlam in de pan? Zet de afzuigkap zo snel mogelijk uit! Zo voorkomt u dat de vlammen het afvoersysteem ingezogen worden, met alle gevolgen van dien.

Maak de weg naar buiten zo kort mogelijk
Om een afzuigkap optimaal te laten werken moet de weg naar buiten zo kort mogelijk zijn. Een zogenaamd kleppenrooster buiten aan de muur als uitgang voor de slang is het beste. Zorg er dus voor dat de uitgang niet geblokkeerd wordt, maar dat deze dusdanig is aangebracht dat de lucht zonder veel moeite naar buiten kan worden afgevoerd.

Zorg er ook voor dat de lucht goed kan worden weggeblazen bij de afvoerroosters. Afvoerroosters moeten vrij blijven. Zet geen planten of andere spullen tegen de roosters aan.

Maak de kap regelmatig schoon
Voor een langere levensduur en een goede afzuiging maakt u de kap regelmatig vetvrij. Let erop dat eventuele RVS-filters niet in een afwasmachine gereinigd mogen worden.

Voorkom resonantie
De installatie van een afzuigkap dient altijd goed volgens de voorschriften te gebeuren. Heeft u een gaskookstel? Dan dient met het oog op voorkoming van brand de afzuigkap altijd hoger te hangen dan bij andere kooktoestellen.

Click edit button to change this text.