Magnetron

opening of microwave oven door in home kitchen

opening of microwave oven door in home kitchen

Flitst de magnetron als u deze aanzet of ruikt het eten na opwarming verbrand? Met de volgende tips voorkomt u dat voortaan.

Geen metaal in de magnetron
Gebruik in een magnetron altijd glas of speciale magnetronschalen van kunststof. Als een keramieken schaal beschadigd raakt, komt het metaal dat in het keramiek verwerkt zit vrij en reageert op de microgolven waarmee de magnetron uw voedsel verwarmt. Dit is schadelijk voor uw eten.
Zet de magnetron meteen uit wanneer deze knettert of flitst. Controleer het apparaat inwendig op beschadigingen of de aanwezigheid van metalen delen.

Zet de magnetron niet leeg aan
Wilt u de magnetron even uitproberen of de timer gebruiken om uw eten op de kookplaat bij te houden? Zet dan altijd een glas water in de magnetron voordat u deze aanzet.

Maak de magnetron goed schoon
Ook is het zaak de magnetron van binnen geregeld schoon te maken. Vetresten blokkeren de werking van de microgolven, kunnen inbranden en gaan op den duur stinken. Haal het apparaat altijd eerst uit het stopcontact en maak het schoon met een vochtig doekje met wat schoonmaakmiddel.

Vermijd vloeistof op de magnetron
Zet geen vloeistoffen op het apparaat. Als deze omvallen, kan het de magnetron inlopen en het apparaat beschadigen.