Verstoppingen

  • Help, water!
  • Waar?
  • In de trommel, de machine pompt geen water af en centrifugeert zelfs ook niet meer. En dat water klotst maar tegen het deurtje alsof het wil zeggen; doe open, doe open
  • Het zal er toch uit willen
  • Maar hoe krijg ik het deurtje nu open? Dan stroomt al het water toch over mijn vloer?
  • Ik denk dat er geen andere weg is….
  • Maar waarom pompt hij niet gewoon af?
  • Misschien zit er een knik in de afvoer, of is de afvoer verstopt geraakt doordat hij zich heeft overeten.
  • Sokjes, zakdoekjes of iets dat gewoon in een broekzak is achtergebleven.

Natuurlijk kan er een mankement zijn aan de pomp of afvoerslang. Maar dikwijls ook heeft een verstopping een andere oorzaak.
Een dichtgeslibd pluizenfilter bijvoorbeeld. Of een vraatzuchtige wasmachine. Kleinigheden als kindersokjes, zakdoekjes maar ook de spiek-, boodschappen- of liefdesbriefjes in een broekzak kunnen namelijk letterlijk door de machine ‘opgevreten’ worden.
Dit gebeurt vooral als de machine te vol beladen wordt. De kleine stukjes textiel spoelen dan mee met het vuile water en verstoppen de afvoerslang. Het water kan dan niet meer weg, met als gevolg dat de machine vol met water blijft staan.
Bij het openen van het deurtje vindt het water alsnog een uitweg over uw vloer.

Controleer dus altijd even het pluizenfilter van de afvoerpomp en de afvoerslang wanneer de wasmachine geen water afvoert. Daarnaast is het belangrijk om kledingzakken te controleren.

Het is onvoorstelbaar wat niet alleen kinderen maar ook volwassenen in hun zakken kunnen proppen (stenen, briefjes, doppen, knikkers, betaalkaarten, visacards, enzovoorts, maar ook kammen en pennen blijven nogal eens in de zakken van uw kleding achter).

Wist u trouwens dat een wasbeurt voor een superkleine GSM niet goed is voor uw telefoon? En dat die superhandige zaktelefoontjes die zo lekker in een borst- of broekzakje passen nog al eens vergeten worden en mee de trommel ingaan?
Naast het verstoppen van de afvoer kunnen deze zaken nog veel meer schade aanrichten.
Stop dan ook kleine spulletjes (ook sokjes, zakdoekjes en vitrages met haken) altijd in een sloop en bindt deze dicht en nogmaals….controleer alle zakken van uw kleding!!

Click edit button to change this text.